Seminaari 26.3: GLOBAALI KESTÄVÄ ENERGIANTUOTANTO

Tekniikka elämää palvelemaan ry:n kevätseminaari lauantaina 26.3. klo 15-17
Tieteiden talolla(sali 404), Kirkkokatu 6, Helsinki

GLOBAALI KESTÄVÄ ENERGIANTUOTANTO
ja miten siihen päästään Suomessa

Energiantuotanto on murroksessa. Fossiilisten polttoaineiden käyttö on ilmastomuutostavoitteiden vuoksi ajettava alas jo ennen raaka-aineen loppumista. Ydinvoimalla voidaan saavuttaa IEA:n mukaan globaalisti muutaman prosentin päästövähennykset, mutta uusiutumaton ydinvoima avaa keskustelun sen riskeistä.

Energiatehokkuudella on myös oma merkityksensä: McKinsey sanoo, että päästövähennyksistä voidaan 50% saavuttaa energiatehokkuudella, mutta useat raskaan teollisuuden yritykset sanovat että ’meillä on jo kymmeniä tohtoritasoisia henkilöitä pohtimassa energiatehokkuutta’.

Suomessa tehtiin kesällä selkeä päätös lisäydinvoiman tukevasta lisärakentamisesta. Euroopassa ei ole ydinvoimaa rakennettu 20 vuoteen – alkaako tästä ydinvoimarakentamisen uusi vaihe?

Tule kuulemaan ja keskustelemaan energian tulevaisuudennäkymistä. Alustajina vuosikymmenien kokemuksella energia-alan konsultti ja poliittiset puheenvuorot SDP:stä ja Perussuomalaisista.

15.00 Tilaisuuden avaus, Jouko Niemi, Tekniikka elämää palvelemaan ry
15.05 Fjalar Kommonen,  Globaali kestävä energiantuotanto
15.45 Teemu Lahtinen(ps), Palellaanko kun öljy loppuu?
16.05 Matti Niemi(sdp), Energiansäästö on ensisijaista
16.25 Paneelikeskustelu ja aikaa kysymyksille
17.00 Tilaisuus päättyy

DI Fjalar Kommonen on tehnyt pitkän uran konsulttina esimerkiksi Pöyryllä ja sen jälkeen omassa yrityksessään, jossa painopistealueena on elinkaarianalyysien kehittäminen. Hänen asiakkaita ovat olleet teollisuuden lisäksi eri USA:n osavaltioiden hallinnot ja USA:n energiaministeriö DOE. Viimeiset 2 vuotta hän on ollut DOE:n ympäristöarviointitiimin jäsenenä.

VTK Matti Niemi on toiminut politiikassa vuosia ympäristö- ja kaupunkirakennekysymysten parissa. Niemi on nykyinen Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen ja entinen ympäristölautakunnan jäsen ja hän on toiminut aktiivisesti SDP:n ympäristö- ja energiapoliittisissa ryhmissä. Ammatiltaan Niemi on toimittaja mm. Taloussanomissa.

Tradenomi, fil. yo. Teemu Lahtinen on espoolainen IT-suunnittelija, lautamies, kaupunginvaltuutettu ja varakansanedustaja. Hän toimii aktiivisesti useissa kansalaisjärjestöissä. Lahtinen on myös Espoon kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen.

Tekniikka elämää palvelemaan RY

Kommentointi on suljettu.

%d bloggers like this: